Per una platja digna i accessible per a tots

Denuncien greus deficiències d’accessibilitat en la platja de Tavernes

En els últims temps, la consciència en temes d’accessibilitat ha millorat en tota la vall. Però no per això s’ha d’abaixar la guàrdia. Fins a l’associació Valldigna Accessible han arribat queixes sobre el punt de platja accessible que va ser traslladat, fa ja tres anys, a la plaça de l’edifici San Bernardo.

 rampa.JPG

Rampa d’accés a través d’una cotxera
Entre les deficiències cal destacar la carència d’una adequada senyalització del punt de platja accessible i que no hi haja cap rampa practicable que permeta aconseguir la que dóna accés al mar, a no ser una eixida de cotxera que no presenta el ferm adequat perquè una persona amb algun tipus de diversitat (motora o visual, temporal o permanent) puga arribar a ella amb seguretat. Una vegada s’ha arribat a la zona de “descans” s’observa que l’espai no és el suficient, que la zona d’ombra habilitada es compon d’un tendal prou gastat i malparat que corre el perill de ser portat pel vent i, per si açò fora poc, els taulers de fusta presenten separacions entre si -en alguns casos de més de 30 cm.- posant en perill la integritat física tant dels usuaris com dels efectius de la Creu Roja que allí treballen. Des d’esta plataforma s’hauria d’accedir a l’aigua fent ús d’una cadira amfíbia, la qual cosa a hores d’ara resulta una tasca d’alt risc a causa del desnivell existent entre esta i l’arena, i també per l’escaló natural que crea cada dia el mar entre el nivell de l’aigua i l’arena.

 plataforma.JPG

Plataforma en precàries condicions
Una vegada exposat el problema, és hora de les solucions efectives. “Valldigna Accessible –En paraules del seu president, Francisco Javier Chordá- confia plenament que des de l’Ajuntament es prendran les mesures oportunes, com en altres ocasions ja s’ha fet, i oferix la seua col•laboració desinteressada respecte d’això”.

escalo.jpg

Itinerari impracticable per a la cadira amfibia
Atés que este pareix el punt de platja accessible definitiu “no estaria de més la pavimentació d’una xicoteta superfície des del final de la rampa d’accés a la platja fins on estan ubicades les fonts fixes, permetent així que es poguera prendre el sol fora de la temporada estival”, afig Chordá. Una altra de les millores que es poden realitzar és deixar les dos places d’aparcament reservat per a persones amb mobilitat reduïda més pròximes a la rampa d’accés a l’arena amb caràcter permanent, reposant les altres sis en la temporada estival.

Francisco Javier Chordá Sancho

President de l’Associació Valldigna Accessible

Deixa un comentari