Una vida de superació: Mariano Carbó Solanes

Ahir a l’edat de 80 anys ens va deixar Mariano Carbó Solanes, vicepresident de l’Associació Valldigna Accessible. Li va tocar viure amb una diversitat funcional física, en una època en què no era gens fàcil eixir endavant, no obstant això no sols va ser capaç de tindre una vida plena, sinó que a més, va ser capaç d’educar, a generacions de Vallers des d’un esport, tan volgut per a ell com va ser el futbol, que portava tota la vida al seu cor “blau-grana”.

mariano-carbo-solanes.JPG

Mariano Carbó Solanes

Un home amb tanta força i personalitat que, durant els últims anys de la seua vida, em va ajudar a crear un moviment social, que milloraria la qualitat de vida de tots els ciutadans de la Valldigna. Molts de vosaltres el recordareu per haver-lo vist pel camp de futbol, amb el seu inseparable pur havà. Jo el recorde a més reclamant els drets del col•lectiu amb diversitat funcional. Mariano volia que qualsevol xiquet poguera accedir a l’educació que ell no va poder accedir de forma plena, i que tinguera l’oportunitat de lluitar per un treball i una vida digna.
Va ser evidentment un avançat a la seua època, un dels primers precursors de la vida independent. Va viure la seua vida tal com va voler, superant les adversitats sense parar, i expressant les seues idees i pensaments de forma clara, racional i moderada.

Descanse en pau.
Francisco J. Chordá – President de Valldigna Accessible

Deixa un comentari