Esquerra Unida proposa subsanar diverses barreres arquitectóniques en espais públics de Tavernes

Karina Vercher ha anunciat que Esquerra Unida proposarà la creació d’una comissió d’enllaç entre la regidoria d’Urbanisme i les associacions interessades per a analitzar, a priori, totes les obres de millora de vies públiques des del punt de vista de l’accessibilitat i així evitar el sobrecost que suposa reformar obres acabades d’executar.
 
Esquerra Unida proposa que se subsanen les deficiències d’accessibilitat que presenten diversos espais públics del municipi i també algunes obres de repavimentació financiades amb el Fons Estatal d’Inversió Local, en les quals l’Ajuntament de Tavernes ha descuidat eliminar les barreres arquitectòniques o, com a mínim, senyalitzar-les. Així doncs, en diferents espais públics del casc urbà i de la platja de Tavernes es poden observar, entre altres, itineraris sense continuïtat, desnivells entre les voreres i la calçada (que deurien quedar enrasats) o falta de rampes.

foto-feil.JPE

Foto: MPTA_Fons Inversio Local

Per la candidata d’Esquerra Unida, Karina Vercher, és necessari dissenyar els espais públics accessibles per tothom des d’un primer moment, tal i com exigeix la llei, i per aquest motiu, cal escoltar i recollir les propostes dels col•lectius i associacions implicades en esta tasca. Segons ha expressat Vercher, “el fet d’escometre les obres sense tenir present les observacions fetes per estos col•lectius i la falta de control durant l’execució fa que, en Tavernes, s’estiguen fent i refent continuament obres a les mateixes zones, i això suposa una despesa addicional per a tots els veïns del poble i, al mateix temps, impedeix utilitzar els recursos dels que disposem per a fer accessibles altres espais públics”.

Concretament, la candidata d’Esquerra Unida Karina Vercher, ha demanat a l’Ajuntament de Tavernes que escolte les queixes dels veïns i associacions interessades i que actue urgentment en una sèrie de punts, com ara l’accés a la Plaça Rey Juan Carlos I des del Carrer Monestir de la Valldigna, a causa de l’existència d’un escaló on hauria d’haver una rampa. Aiximateix, la formació d’esquerres i ecologista ha recordat a l’Ajuntament que està a temps d’evitar que es tornen a produir les queixes sobre el punt accessible a la Platja de Tavernes, la qual cosa perjudica, a més, la imatge turística del municipi.

Finalment, Karina Vercher ha anunciat que Esquerra Unida proposarà, en un escrit que remetrà a la regidoria d’Urbanisme, la creació d’una comissió d’enllaç entre aquesta regidoria i les associacions interessades per a analitzar totes les obres de millora de vies públiques des del punt de vista de l’accessibilitat i així evitar el sobrecost que suposa reformar obres acabades d’executar.

Tavernes, 2 de febrer 2011

Publicat en:

http://eupvtavernes.blogspot.com/2011/02/esquerra-unida-proposa-subsanar.html

http://www.laveu.es/noticies/politica/2379-esquerra-unida-proposa-subsanar-diverses-barreres-arquitectoniques-de-tavernes.html

Deixa un comentari