Crònica del partit d’exhibició del CB Rangers a Tavernes de la Valldigna, 19/09/2010.

Diumenge, 19 de setembre, va tindre lloc el III Partit d’Exhibició de Bàsquet en Cadira de Rodes a càrrec del CB Rangers de València, organitzat per l’Associació Valldigna Accessible i el CB Tavernes, en la ciutat de Tavernes de la Valldigna.

100919_rangersvalldigna-accessible.JPG

Previ al començament del partit es va procedir a llegir el manifest de la IV Xarxa de Marxes per la Visibilitat de la Diversitat Funcional, iniciada a Madrid l’11/setembre i que exigeix el compliment de la Convenció Internacional de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

El primer quart, l’equip visitant format per Lluís, Fran, Xavi, Toni, Rubén, i dirigits per l’entrenador Adrián Rodríguez no van estar molt encertats, només Xavi va inaugurar el marcador local passats els 7 minuts del començament. Mentrestant, l’equip local format per; Fernando, Iván, Javi, Rober i Mike, treia fruit de les encertades incursions del seu pivot, Rober, en la pintura amb 4 punts i del seu base, Fernando, deixant un parcial de 2 – 6, quatre baix per a l’equip visitant.

El segon quart, va ser una exhibició del pivot visitant Xavi Escuder, amb 16 punts anotats davall el tauler, que junt amb el base Luis dominant el joc exterior, amb sengles canastres, i una oportuna incursió del pivot Rubén, li van donar la volta al partit, ficant a l’equip visitant una altra vegada en el partit, amb un clar domini. Només Mike i Rober els dos pivots locals, van poder penetrar la dura defensa establerta pels d’Adrián Rodríguez, el quart acabaria 16 – 26, deu dalt per als visitants.

En l’entretemps es va realitzar un intercanvi de pivots: Rober passaria a jugar en l’equip visitant, mentre que Xavi junt amb Mike serien ara la parella de pívots de l’equip local. El tercer quart seria decisiu i l’equip visitant, dirigit per Alejandro Asensi, ho sabia.

Al tercer temps, com havia succeït en els altres períodes, Manolo li va donar el relleu a Fernando, ubicant-se com a aler, i deixant-li la conducció del joc a Javi, que prengué la direcció de l’equip i amb un tir entrant en la zona seguit d’un triple des de la seua zona preferida, els va tornar la confiança perduda en l’anterior període. Iván amb dos contraatacs fulgurants va endossar altres quatre punts, mentre que Xavi va fer el propi davall el tauler. Rubén amb un parell de penetracions en la pintura, junt amb Lluís i Toni de tir llunyà que van pal•liar el desgavell. Així les coses, en acabar el període el marcador reflectia un empat a 35. S’hauria de lluitar cada punt en el pròxim període.

L’últim i definitiu quart, va ser el més vibrant dels viscuts en totes les edicions anteriors, per l’ajustat marcador. Dos triples de Lluís van tornar a ficar a l’equip visitant centrat en el seu objectiu. Iván després de rebre un pas llarg culminà altres dos contraatacs consecutius que danyaren la moral. En els últims segons del partit, Xavi va aconseguir encistellar un triple, contestat per una jugada d’equip que culmina Rubén davall el tauler. Un intent de triple fallit de Javi, va ser capturat per Xavi, que no perdonà sota l’anella. A falta de 30 segons, Lluís s’internà en la zona, i la va traure per a Toni que aconseguí la canastra que li va donar la victòria 50 – 51 al seu equip.

Al final del partit, les cadires de joc van quedar a disposició dels xiquets, per tal que  pogueren comprovar de primera mà, la perspectiva d’un esport que coneixen, vist des d’una cadira de rodes esportiva, intentant encistellar el baló des d’esta nova posició.
 

Fran Chordá – President de Valldigna Accessible i jugador del CB Rangers

Deixa un comentari