Denuncien retards en les platges accessibles de Tavernes.

L’associació Valldigna Accessible, s’ha de fer ressò, novament, de les reclamacions realitzades pels usuaris de les platges accessibles de Tavernes de la Valldigna. Malgrat que en el mes d’abril  es va presentar per registre d’entrada a l’ajuntament tot un seguit de mancances  detectades en el plec de prescripcions tècniques per al salvament i socorrisme dels anys 2010 i 2011. Seguidament presentem una petita crònica del que ha passat recentment.
 

Primer dia de bany accessible, 1 de Juliol. Els tècnics que estaven en el seu lloc son els encarregats d’oferir el bany accessible en ambdues platges. No existeix ni la plataforma per a deixar les cadires, ni l’ombratge, ni la cadira amfíbia. En el punt de platja accessible de la Goleta, situat en la Plaça de Mallorca, fins a tres excavadores estan intentant condicionar el lloc, eliminant un desnivell per a accedir a vora mar, de més de metre i mig, mentre la resta de banyistes prenen el sol amb el so de fons de la maquinària.

plaza-mallorca-1-de-julio-red.JPG

Segon dia. En el punt de platja accessible de Tavernes, situat en la Plaça de la Safor, falten la cadira amfíbia, delimitar les places d’aparcament dels usuaris del servei i situar els sanitaris, es a dir, canviador, dutxa i servei adaptat. En l’altre punt de platja accessible, es comença a instal•lar l’ombratge, altra cosa és eliminar el desnivell que es crea tots els anys en aquest punt, fruit dels corrents existents en la zona.

plaza-mallorca-1-julio-acceso-vetado-red.JPG

Tercer dia. És el primer en el qual es pot accedir a l’aigua en la Plaça de la Safor. Vam constatar la falta de formació dels xics encarregats d’oferir el servei de bany accessible. Ningú els ha format ni informat, que habitualment, han d’ajudar a realitzar la transferència des de la cadira de carrer a la cadira amfíbia. Malgrat que aquesta condició era imprescindible per a contractar una empresa i evitar la compra d’una grua per a facilitar la transferència, que ja havia estat recomanada pel Síndic de Greuges l’any 2009. D’altra banda, l’horari de l’empresa és de 11 a 14 hores, però s’estipula que solament una persona es quede  de 13 a 14 hores per a atendre el bany adaptat quan s’ha constatat que fan falta dues persones per a oferir aquest servei.  

anfibia-rueda-pinchada-3-julio-red.JPG

A manera de conclusió d’aquest petit diari anem a ser positius i trenquem una llança perquè sabem que som capaços d’aprendre dels nostres errors i l’any que ve no tornarem a reincidir altra vegada. Esperem que tots aquests problemes siguen resolts “ipso facto” enguany, perquè tots puguem gaudir de les nostres platges guardonades amb dues banderes blaves i la Q de Qualitur. Estem segur que el nostre Ajuntament sabrà  resoldre aquests problemes de forma ràpida i eficient.
 

Tavernes de la Valldigna, 8 de juliol de 2010

Publicacions de la nota de premsa:

http://www.ellibrepensador.com/2010/07/08/denuncian-retrasos-en-las-playas-accesibles-de-tavernes/

http://www.ellibrepensador.com/2010/07/08/denuncian-retrasos-en-las-playas-accesibles-de-tavernes/plaza-mallorca-1-julio-acceso-vetado/

http://www.diariodigitalontinyent.com/2010/07/denuncian-retrasos-en-las-playas.html

http://portaldexativa.es/denuncian-retrasos-en-las-playas-accesibles-de-tavernes/

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/07/denuncien-retards-en-les-platges.html

http://www.laveu.es/noticies/societat/2062-denuncien-retards-en-les-platges-accessibles-de-tavernes.html

http://guiactiv.com/comunidad/noticias/vernoticia.html?ref=25053

Deixa un comentari