Més d’un milió de signatures en defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional

Esta trobada multicutural ha estat la cloenda de la campanya “1 milió per a la discapacitat”, liderada pel Forum Europeu de la Discapacitat, que junt a altres organitzacions com l’associació Valldigna Accessible que pretén contribuir a la mentalització de la societat sobre la importància de la plena integració de les persones amb diversitat funcional, han complert el repte d’aconseguir més d’1 milió de signatures a favor d’una legislació europea que protegirà a la gent amb diversitat funcional contra la discriminació en tots els camps de la vida.

Necessitem que la Comissió complisca les seues promeses realitzades en 2004. Necessitem ara el vostre compromís, no sols per a les persones presents, sinó també per a tots els que no han pogut vindre. Creiem fermament que Europa ha de ser un lloc d’igualtat d’oportunitats per a tots. Si Europa falla, s’allunyarà encara més dels seus ciutadans “, va dir Yannis Vardakastanis, President del Fòrum Europeu dels Discapacitats. “No podem tolerar la ignorància; no podem tolerar cap retard per part de les insituciones Europees. No hi ha excuses

Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu i un dels punts clau en el suport a la campanya, va renovar el suport del Parlament en favor de l’elaboració d’una Directiva específica: “La Unió Europea esta basada en principis de respecte i dignitat per a les persones. Treballem conjuntament per a aconseguir esta meta. M’alegre del vostre èxit en l’arreplega d’un milió de firmes: açò és un senyal per a l’esperança a Europa
 
Un xec simbòlic representant les 1.230.771 firmes va ser entregat a Margot Wallström, vicepresidenta de la Comissió Europea. Les caixes amb les firmes seran certificades i enviades a l’oficina del Sr Barroso en els pròxims dies.

yannis-vardakastanis-entrega-1230771-signatures-a-margot-wallstrom-comissio-europea.JPG

Yannis Vardakastanis, president del Forum Europeu dels Discapacitats i Margot Wallström, vicepresidenta de la Comissio Europea.

El Fòrum Europeu dels Discapacitats, es una organització no governamental europea que inclou 130 organitzacions nacionals i europees. Desde fa 10 anys, ha estat traballant per protegir i promoure els drets de les persones amb diversitat funcional a Europa, on s’estima que hi ha més de 50 milions de persones amb alguna discapacitat. En altres paraules, un de cada deu ciutadans ó en una de cada quatre famílies, algun dels seus membres es una persona amb diversitat funcional. A més, aquest col·lectiu té dos vegades menys oportunitats per arribar al nivell d’educació superior; la taxa d’atur es dos vegades més alta; una de cada dos persones amb discapacitat mai no ha participat amb activitats d’oci, culturals o esportives, ni ha anat al teatre, al cinema, a biblioteques; hi ha més de 200.000 persones amb discapacitat obligades a viure en institucions, negant-se’ls el dret a elegir sobre la seua vida i privant-se’ls dels drets humans més fonamentals; la lliure circulació de persones a la Unió Europea es sols un ideal per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional, ja que la majoria de vegades es topa amb barreres que impedeixen eixir del lloc on vivim.

 

Des d’aquestes línies volem recordar la importància de fer accessibles els edificis, sobre tot els de nova construcció, també el transport públic (urbà, interurbà i ferroviari), el mobiliari urbà, els centres de formació i aprenentatge així com els seus accessos, els caixers automàtics i les màquines expenedores, els comerços o llocs privats de pública concurrència i tot allò que vaja construint-se de nou.

Deixa un comentari