Ací sí. Establiment accessible

Logo establiment accessibleAcí sí. Establiment accessible és l’eslogan dissenyat per l’associació Valldigna Accessible a fi d’identificar aquells establiments que complixen la normativa sobre accessibilitat i permeten a les persones que van en cadira de rodes, de manera autònoma, tant l’accés al local com als seus serveis.

Afortunadament cada dia són més els establiments que preparen els seus locals des del punt de vista de l’accessibilitat, bé en el moment de la construcció o adaptant-lo amb posterioritat. En aquest sentit, convé recordar que gràcies a una moció sobre accessibilitat que Valldigna Accessible va presentar a l’Ajuntament de Tavernes en desembre de 2006, aquest va aprovar unes ajudes destinades als locals comercials de la ciutat que vulgueren adaptar-se.

Perruqueries, bars, botigues, farmàcies, supermercats … i tots els edificis públics haurien de facilitar l’accessibilitat de qualsevol persona. Els arguments no són únicament de solidaritat. Un local adaptat permet entrar a tots els clients, amb cadira i sense. Els centres comercials ho tenen clar i solen estar adaptats, en canvi, molts comerços menuts no estan adaptats i no poden competir amb els centres comercials davant d’una persona amb cadira de rodes.

De moment, els primers establiments de la Valldigna que ja compten amb aquest distintiu són el Restaurante Mediterráneo, Restaurante Tomás, Ca Saoret i el propi Ajuntament que, finalment, ja és accessible. Esperem que prompte el distintiu “Ací sí” s’extenga per la Valldigna.

Deixa un comentari