Es presenta a Tavernes l’associació Valldigna Accessible

En el context de la XIIena Setmana Ciutadana que organitza l’Associació de Veïns de Tavernes de la Valldigna, s’ha presentat Valldigna Accessible, una associació que compta amb socis dels quatre pobles valldignencs, Tavernes, Benifairó, Simat i Barx.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Manolo Vidal que ha estat acompanyat a la taula per Maria Lluïsa Grau, presidenta de l’Associació de Veïns, Ismael Llorens, del Fòrum de Vida Independent i el president de Valldigna Accessible, Francisco Javier Chordá. La presentació ha tingut lloc a la Casa de la Cultura i ha comptat amb l’assistència d’un públic nombrós entre el qual es trobaven representants de diversos partits polítics i membres de Valldigna Accessible dels quatre municipis de la Valldigna.

080512_ismael-llorensfrancisco-j-chordamaria-lluisamanolo-vidal_.jpg

Començant per l’esquerre; Ismael Llorens (Fòrum de Vida Independent), Francisco Javier Chordá (President Valldigna Accessible), Mª Lluïsa Grau (Presidenta Associació de Veïns “La Valldigna”), Manolo Vidal (Alcalde de Tavernes de la Valldigna).

Tant el Sr. alcalde com la presidenta de l’Associació de Veïns han parlat sobre la necessitat de fer de la ciutat de Tavernes un poble per a tots i, per tant, accessible.

Francisco Javier Chordà ha presentat l’associació i ha explicat els motius d’haver-la creada, així com el seu àmbit d’actuació i objectius, tot argumentat des del punt de vista legislatiu. Chordà ens ha parlat del repte que suposa encara l’accessibilitat universal i del suport que Valldigna Accessible ha tingut per part d’un gran nombre de vallers i valleres. L’associació compta en l’actualitat amb 1.149 socis.

Entre els objectius més destacats de Valldigna Accessible estarien vetllar per la correcta aplicació de la legislació en matèria d’accessibilitat, facilitar, a través dels mitjans adequats, la informació i orientació necessària per a la plena integració social de les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física, psíquica o sensorial i contribuir a la mentalització de la societat sobre la integració plena de les persones amb mobilitat reduïda.

Finalment, Chordà ha mostrat un bon grapat d’exemples que posen en evidència tant allò que l’associació ja ha aconseguit per part de l’ajuntament, com del gran nombre d’actuacions que encara queden pendents de realitzar, com per exemple, el facilitar als locals privats de pública concurrència, com son les botigues, les subvencions promeses en 2006 en un plenari municipal i contemplades ja en els pressupostos de 2007 per a fer-los accessibles, però encara pendents d’adjudicació.

080512_franchorda_reclama_subvencio_promesa_per_a_adaptar_establiments_privats_publica_concurrencia_.jpg

Per la seua banda Ismael Llorens ha explicat la filosofia del Fòrum de Vida Independent, un moviment que lluita perquè les persones amb diversitat funcional puguen viure com qualsevol persona, aprofundint amb els diferents models de diversitat funcional.

080512_ismaelllorens_forovidaindependent_r.jpg

Valldigna Accessible també du les seues reivindicacions a Internet des de l’adreça http://www.valldignaaccessible.org i el Fòrum de Vida Independent a través de http://www.forovidaindependiente.org

Presentació realitzada per:
Francisco Javier Chordá, President de Valldigna Accessible (Primera part – 3.3 Mb; Segona part – 3.2 Mb)

Ismael Llorens, Fòrum de Vida Independent (1.7 Mb) + Video de la 1ª Marxa per la Visibilitat de la Diversitat Funcional, amb el Manifest.

Deixa un comentari