ACCESSIBILITAT “VISIBLE” O FUNCIONAL

Sempre és d’agrair que les institucions públiques invertisquen en accessibilitat a fi d’aconseguir que les ciutats estiguen preparades per a tots els ciutadans, independentment de la diversitat funcional que tinguen. Ara bé, com que en la majoria de ciutats l’esmentat objectiu està molt lluny d’alcançar-se, convé establir prioritats per a destinar els recursos públics de la manera més eficient possible. Segur que estarem d’acord amb les afirmacions anteriors.

A Tavernes, des del passat 22 de gener, en el pas de vianants que creua la rotonda que dóna entrada a la població, l’Ajuntament ha fet obres per a millorar l’accessibilitat que, des del punt de vista de Valldigna Accessible, no són les prioritàries per a les persones amb diversitat funcional ja que el citat pas de vianants és ja accessible al 99% i per altra banda, les actuacions que s’han fet no han resolt completament el problema ja que la vorera per la qual s’accedix a la rotonda no és accessible, doncs té una farola enmig que fa perillar el pas a les persones en general i sobretot si tenen alguna mena de diversitat funcional, perquè podrien caure a la carretera o al precipici de més de tres metres que dóna al pàrquing de Marjaletes. Haguera sigut preferible actuar sobre algun dels nombrosos passos de vianants o creuaments que hi ha a Tavernes i que són completament inaccesibles, com per exemple el creuament del C/ La barca, C/ Mitja galta i C/ La Mar. De les recents actuacions, només l’illa al costat de la font de  “La bien pagà” era veritablement necessària.

Dos exemples de passos de vianants al C/ La Barca completament inaccessibles i que haurien de ser prioritaris

Una de les premisses de l’associació Valldigna Accessible, és la d’evitar estes situacions, oferint la nostra col·laboració i experiència com a usuaris, sempre que l’Ajuntament ens vulga escoltar. No obstant això, des que s’anuncià que s’anaven a fer actuacions a l’avinguda de les Germanies i al carrer La Barca, hem sol·licitat reunir-nos amb l’Ajuntament, per conèixer i prioritzar els punts estratègics on caldria actuar per a optimitzar les inversions i aconseguir l’accessibilitat, però sols hem aconseguit reunir-nos una vegada, i quan les obres ja estaven començades.

És cert que en els últims anys s’han fet moltes millores, però malauradament, les prioritats, en estos moments preelectorals sembla que són que les obres siguen “ben visibles” en lloc de ser “eficients”. En els moments de crisi econòmica en què estem, pensem que les actuacions haurien de ser més funcionals. Llàstima.

Francisco Javier Chordá Sancho
President de l’associació “Valldigna Accessible”

Deixa un comentari