Emissió del programa La Mar Sala a Levante TV: Els Rangers i Valldigna Accessible.

Entrevista entre el conegut presentador de televisió Ximo Rovira i Fran Chordá: jugador dels Rangers BSR i president de l’associació Valldigna Accessible.

Temàtica; esport adaptat i moviments associatius.

 

Valldigna Accessible rep noves “fotos-denúncia”

Mancances d'accessibilitat. Salva Escrihuela Espí, oct-2011

Els nostres associats ens han fet arribar una sèrie de fotografies on queden reflectides les mancances d’accessibilitat que, a dia d’avui, podem trobar a la platja de Tavernes. El més lamentable és que obres de recent construcció (2009-2010) encara tenen passos de vianants amb escalons i sense rampa.

Ens han promès que ens faran arribar un recull fotogràfic de les necessitats que encara trobem a Tavernes. No és que no siguem conscients d’elles, però ens agrada rebre les vostres denúncies sobre allò que considereu inaccessible.

Des de Valldigna Accessible ens comprometem a fer-les arribar a l’Ajuntament, per tal de que prenguen les mesures oportunes, a vore si l’accessibilitat universal deixa de ser una utopia.

Punxant sobre la foto, podreu accedir a les més de 90 fotos que hem rebut.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració, quedem a la vostra disposició.
valldigna.accessible@gmail.com

DEPORTE ADAPTADO: Deporte al alcance de todos

SUPERDEPORTE.ES

[...] Tavernes de la Valldigna que recientemente ha visto mejorados los servicios que se ofrecen a los discapacitados cumpliendo así una vieja reivindicación de la Asociación Valldigna Accesible. De esta forma Tavernes cuenta ya con una grúa para el traslado de las personas con movilidad reducida.

 

Valldigna Accessible agraeix la millora del punt de platja accessible a Tavernes.

Després de la constitució de la nova corporació municipal, Valldigna Accessible s’ha reunit amb l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i amb la regidora delegada de Turisme, Carmen Canet, per transmetre’ls les gestions fetes els últims anys en relació als punts de platja accessible, i els ha fet arribar copia de les dos resolucions del Síndic de Greuges (*) , on es reconeix que garantir l’accessibilitat a l’entorn físic constitueix una de les qüestions més importants per evitar la discriminació de les persones amb diversitat funcional (discapacitat).

El Síndic ha suggerit, en ambdós resolucions, que l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, dotara els punts de platja accessible amb els equipaments adaptats necessaris per al trasllat de les persones amb diversitat funcional a fi de garantir una accessibilitat segura de les platges del municipi declarades com a platges accessibles per la Generalitat Valenciana.

Donat que l’època estival és curta i el temps de reacció entre el nomenament de la nova corporació i el començament de l’estiu encara més, Valldigna Accessible vol agrair la ràpida resolució d’una reivindicació d’anys, com era el d’adquirir la grua per al trasllat de les persones amb mobilitat reduïda, la qual incrementa la seguretat de la persona transferida a la cadira amfíbia, redueix el perill de caiguda i facilita aquesta tasca a la persona que ajuda a fer la transferència.

(*) Poden consultar l’última resolució publicada a la web del Síndic al següent link: http://www.elsindic.com/Resoluciones/10336166.pdf

110721-1_grua-platja-accessible-tavernes.JPG

110721-2_grua-platja-accessible-tavernes_resize.JPG

110721-3_grua-platja-accessible-tavernes_resize.JPG

110721-4_grua-platja-accessible-tavernes.JPG