Tant costa fer una rampa? (4)

Quan no es prioritzen les zones del poble que tenen problemes reals d’accessibilitat i els escassos recursos municipals es destinen a fer reformes en llocs de dubtosa necessitat, es pot afirmar sens dubte que no s’estan fent les coses bé.

Des del nostre punt de vista, la reforma de la vorera del carrer Barca-Sequers i sobretot la seua excessiva ampliació, no era necessària i en qualsevol cas, no hauria d’haver sigut una inversió prioritària a Tavernes, doncs eixa zona ja disposava de rampes practicables. Amb els recursos destinats a esta “supervorera” s’hagueren pogut atendre moltíssims passos de vianants, que per a les persones amb mobilitat reduïda suposen vertaderes barreres físiques i minven la seua qualitat de vida.

Com un exemple més de les innumerables voreres que hi ha sense rampa a la nostra ciutat i que caldria haver prioritzat, està la de l’encreuament entre el carrer Verge dels Desemparats i el carrer Sant Lluís, on s’observa que no hi ha cap rampa que facilite de manera segura el pas de les persones amb mobilitat reduïda i a més, les seues voreres estan en mal estat.

Tant costa fer una rampa?

 

Foto: Google Maps

 

Resultats de l’enquesta sobre barrreres arquitectòniques. Defensor del Poble

Les barreres suposen un obstacle per a l’autonomia de les persones i a la seua capacitat de desplaça-se per l’entorn. Malauradament, tot i que a poc a poc els responsables polítics van conscienciant-se, les actuacions en matèria d’accessibilitat són poques i insuficients. A Tavernes encara hi ha molts passos de vianants sense una rampa que facilite passar d’un cantó a un a altre a les persones amb cadira de rodes.

Pas de vianant sense rampa en un itinerari important de Tavernes

El Defensor del Poble ha elaborat recentment una enquesta sobre la percepció que es té de l’accessibilitat en l’entorn urbà. Podeu llegir els resultats i les conclusions en este enllaç:

Resultats de l’enquesta sobre barreres arquitectòniques

Ajuda aquestos companys a la pràctica de l’esport adaptat tant el bàsquet com el pàdel adaptat.

Sobretot el pàdel adaptat es un nou esport que ha sorgit pràcticament del no res a terres valencianes i està compta ja en molts seguidors que ja tenen un nivell considerable per fer desplaçaments a nivell nacional per tal de competir a arreu del territori. Podeu trobar més informació al seguent enllaç.

Gràcies a nuez seguros per col·laborar amb l’esport adaptat, i com no molta sort companys.

EL RANGERS VALÈNCIA DÓNA UNA MOSTRA DE SUPERACIÓ I REIVINDICACIÓ

http://diariserpis.com/esports/item/10701-el-rangers-valencia-dona-una-mostra-de-superacio-i-reivindicacio 

L’Associació Valldigna Accessible va organitzar este diumenge a la vesprada, en el pavelló del camp d’esports de Tavernes de la Valldigna, un partit d’exhibicio de bàsquet adaptat amb cadira de rodes. Van ser nombroses les persones que van omplir les grades del local, entre les quals hi havia familiars, amics, amigues de jugadors, així com l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, qui va acudir en solidaritat amb el col·lectiu i alhora per animar el simater Llíber Donet i Francisco Javier Chordá, president de l’associació, fill de mare simatera. Tots dos jugadors van vestir samarretes distintes, tot i que pertanyen al mateix equip, el Club de Bàsquet Rangers València.

El partit es va disputar amb total esportivitat i va haver-hi alguna fase emocionant, no tant pel resultat dels parcials, sinó per la qualitat d’algunes accions dels jugadors sobre el parquet, rematades amb espectaculars cistelles. All final, els blaus van véncer els rojos per un resultat ajustat de 37 a 43. Precisament Lliber Donet va disputar tres parcials amb l’equip guanyador i la seua canasta va ser fortament aplaudida pel públic simater que hi assistí, com també va rebre una tancada ovació el discurs que va llegir enmig la canxa el president de l’Associació, Francisco Javier Chordà, abans de començar el partit, en què va fer una crida a les autoritats i a la ciutadania perquè es construïsca una Valldigna més accessible i sense barreres arquitectòniques que impedeixen el lliure desenvolupament i la mobilitat de les persones amb algun tipus de discapacitat. Per a l’alcalde de Simat, aquests actes “no només serveixen d’entreteniment, sinó també per estretar relacions i fer-hi reivindicacions”. Valldigna Accessible té entre els principals objectius, vetllar pel compliment de la normativa en matèria d’accessibilitat, facilitar informació i orientació a les persones que tenen algun tipus de discapacitat, bé siga temporal o permanent, contribuir a la mentalització de la societat sobre la plena integració de les persones amb mobilitat reduïda i col·laborar amb altres associacions amb finalitats anàlogues.